Η κ. Γεροστάθη και η κ. Καράνη ανέλυσαν πως μέσω της θέσπισης του ετήσιου παγκόσμιου εορτασμού επιδιώκεται η ανάδειξη του θεμελιώδους ρόλου που διαδραμάτισε η ελληνική γλώσσα ανά τους αιώνες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εδραίωση τόσο του ευρωπαϊκού όσο και του παγκόσμιου πολιτισμού.
Οι φιλόλογοι μίλησαν για την ελληνική γλώσσα κατά την αρχαιότητα, η οποία ευτύχησε να καταστεί φορέας μορφοποίησης και μεταβίβασης σημαντικών επιστημονικών θεωριών, φιλοσοφικών θεωρήσεων και λογοτεχνικών κειμένων. Στην ελληνική γράφτηκαν λίγο αργότερα τα πιο σημαντικά κείμενα του Χριστιανισμού για να διαδοθούν σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο διάβα των αιώνων υπήρξε καθοριστική η συμβολή της Ελληνικής Γλώσσας ως μέσου αποθησαύρισης και διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού και επιβιώνει ως τις μέρες μας, στη νεότερη εκδοχή της, ως μια από τις μακροβιότερες ζωντανές γλώσσες παγκοσμίως.
Οι ομιλήτριες επισήμαναν την αναγκαιότητα η νέα γενιά να ανακαλύπτει και να αξιοποιεί δημιουργικά τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας, προκειμένου να κατανοήσει τη βαθύτερη ουσία του ελληνικού πολιτισμού.
Η συζήτηση που ακολούθησε τους δασκάλους των Α', Β', Γ' τάξεων κ. Τσιούρβα, κ. Πούλιου και κ. Κυρίτση οδήγησε στο συμπέρασμα ότι είναι αναμφισβήτητο ότι η γνώση και η αγάπη για την ελληνική γλώσσα αποτελούν σημαντικά στοιχεία για τη διαμόρφωση ενός πολιτισμένου και ενημερωμένου ατόμου. Το Δημοτικό Σχολείο Γόννων θα συνεχίσει τις προσπάθειες του για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης στους/στις μαθητές/τριές του.
Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Γόννων κ. Αποστολίνα Σαΐτη εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων ευχαριστεί θερμά την κ. Γεροστάθη Αικατερίνη και την κ. Καράνη Μαρία για την καθοριστική τους συμβολή στην υλοποίηση της δράσης στο Δημοτικό Σχολείο Γόννων.