Ιστορική Αναδρομή

Το Δημοτικό Σχολείο Γόννων έχει δύο διδακτήρια. Αρχικά το ένα το ένα είναι τύπου τετρατάξιου και το άλλο τύπου διτάξιου. Βρίσκονται νότια της κεντρικής πλατείας του χωριού. Το τετρατάξιο δυτικά του κεντρικού δρόμου του χωριού και το διτάξιο ανατολικά του δρόμου.
Ο αρχικός τύπος ήταν μονοτάξιο Συγγρού. Με τον χρόνο και για τις σχολικές ανάγκες έγιναν οι απαραίτητες προεκτάσεις. Όλα αυτά προπολεμικά.
Κατά την Κατοχή και την Αντίσταση έγιναν καταστροφές -το 1943- στα κτίρια, στα αρχεία και εποπτικά μέσα, .γι αυτό δεν υπάρχουν στοιχεία για μέχρι και την περίοδο αυτή (ειδικά για την περίοδο 1943-1947). Η ιστορία του σχολείου, με πολλά στοιχεία, αρχίζει από το 1948. Το 1948 επισκευάστηκαν η σκεπή και τα παράθυρα του διτάξιου κτιρίου από την Υπηρεσία Ανοικοδόμησης και αμέσως χρησιμοποιείται για διδασκαλία. Μέχρι τότε τα μάθημα γινόταν σε ναούς και αποθήκες αφού τα κτίρια υπέστησαν καταστροφές..
Το 1950-1951 ο στρατός αποδεσμεύει και το δυτικό κτίριο και αρχίζει η γενικά επισκευή και στα δύο τα κτίρια. Από τότε και έπειτα το σχολείο λειτουργούσε και στα δύο τα κτίρια μέχρι τον σεισμό τον Ιούνιο του 2003.
Από το 1952 γίνεται νότια του διτάξιου κτιρίου ο σχολικό κήπος σε έκταση 1.140 τ.μ. σε έκταση της κοινότητας Γόννων ( στη θέση του σημερινού νηπιαγωγείου).
Το 1953 έγινε η κατασκευή του αυλόγυρου 2.000 τ.μ νότια του τετρατάξιου κτιρίου ( στη θέση του σημερινού δημοτικού) .
Κατασκευαστήκαν το 1955 οι τουαλέτες.
Γίνεται νέα διαρρύθμιση του σχολείου το 1958 με προσθήκη αιθουσών διδασκαλίας και βοηθητικών χώρων.
Έτσι λειτούργησε έως και τον Ιούνιο του 2003. Μετά τον σεισμό τα κτίρια του δημοτικού σχολείου κρίθηκαν ακατάλληλα. Το επόμενο σχολικό έτος το Δημοτικό Σχολείο στεγάστηκε και λειτούργησε στο κτίριο του Γυμνασίου- Λυκείου Γόννων μέχρι και το σχολικό έτος 2011-2012 .
Το 2008 θεμελιώθηκε και το 2012 τελείωσαν οι εργασίες και παραδόθηκε το νέο κτίριο του δημοτικού σχολείου
Από το σχολικό έτος 2012-2013 το σχολείο λειτουργεί στο νέο κτίριο Στο Δημοτικό σχολείο Γόννων έχουν συγχωνευτεί τα Δημοτικά Σχολεία της Ιτέας και της Ελαίας.

More in this category: « Συντελεστές

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.