Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Την Τετάρτη 25/05 πήγαμε Αθήνα μαζί με την έκτη τάξη του Δημοτικού Σχολείου Μακρυχωρίου . Φτάσαμε κατά τις 11.00 και πρώτη στάση μας ήταν το Μουσείο Ακρόπολης . Θαυμάσαμε από κοντά τα πλούσια εκθέματα , αλλά μας στεναχώρεσε η απουσία των περισσοτέρων ( αποτέλεσμα της λεηλασίας από άλλους λαούς και κάποιων καταστροφών ) .  Στη συνέχεια ανεβήκαμε στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και θαυμάσαμε επίσης τον Παρθενώνα σε όλο τους το μεγαλείο . Είδαμε ακόμα το Ερέχθειο , το θέατρο του Ηρώδη του Αττικού και απολαύσαμε την υπέροχη θέα της Αθήνας από ψηλά .

Μετά κατεβήκαμε στην Πλάκα και κάναμε βόλτα ως το Μοναστηράκι όπου φάγαμε .

Επόμενος προορισμός η Βουλή των Ελλήνων και το Σύνταγμα . Μπήκαμε στη βουλή , ενημερωθήκαμε για την ιστορία του κτηρίου , και για τον τρόπο λειτουργίας της . Καθίσαμε στα βουλευτικά έδρανα και νιώσαμε για λίγο μικροί βουλευτές .

Αργότερα θαυμάσαμε την εντυπωσιακή αλλαγή των Ευζώνων στο Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη , μαζί με έναν μεγάλο αριθμό ξένων τουριστών και κλείσαμε την περιήγησή μας στην πρωτεύουσα με μια βόλτα για παγωτό στον εθνικό κήπο .

Η συνεργασία μας και το κοινό ταξίδι με τα παιδιά του Μακρυχωρίου ήταν φανταστική και η εκδρομή αυτή μας υπερενθουσίασε . Αποκομίσαμε πολλές εμπειρίες , το διασκεδάσαμε και ελπίζουμε σε αντίστοιχες μελλοντικές , αλλά σαν μαθητές του Γυμνασίου Γόννων πλέον . 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.