ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

11 Απρ 2016
92 times

                                                                                                                                                   

                                                                                         Ομιλία-Συζήτηση για το Διαδίκτυο με θέμα :

                                « ΠΑΙΔΙ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ : ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

                                               ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ »

                                           από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Γόννων

                                         και το Δημοτικό Σχολείο Γόννων

 

      Ομιλία-Συζήτηση με θέμα «Παιδί και Διαδίκτυο: Μια καινούρια πραγματικότητα στη ζωή της ελληνικής οικογένειας» πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Καταστήματος Γόννων. Εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από τις   Παπαδήμα Δήμητρα, Σύμβουλο Παιδιών & Εφήβων ? Ψυχοθεραπεύτρια Mr, επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχοκινητικής Ανάπτυξης και η Σαΐτη Αποστολίνα, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής Med, Πρέσβειρα Safer Internet 2016. Τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Κώστας Παπαδούλης , μέλος του Δ. Σ. του συλλόγου. Στη διοργάνωση συνέδραμε ο εκπαιδευτικός του σχολείου Αλεξανδρής Γεώργιος .

      Στην ομιλία αναφέρθηκε ο ρόλος του διαδικτύου στη ζωή και την ψυχολογία μικρών παιδιών, επιφυλάξεις και προοπτικές. Επίσης δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές για την ορθή χρήση του διαδικτύου και του facebook στους γονείς.     

     Ακολούθησε συζήτηση σε ζεστό κλίμα όπου λύθηκαν απορίες. Την ομιλία παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Δημήτρης Κούριας , τα μέλη του Δ. Σ. , γονείς και κηδεμόνες, η Διευθύντρια του Δημ. Σχολείου κ. Ντίνα Μπούτου  , εκπαιδευτικοί  και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γόννων κ. Βασίλης Καραβιδές .  

     Στο τέλος της εκδήλωσης προβλήθηκε το βιντεάκι που ετοίμασαν οι μαθητές του ολοήμερου τμήματος σε συνεργασία με την καθηγήτρια Πληροφορικής Αποστολίνα Σαίτη και τον δάσκαλο της ΣΤ΄ τάξης Γιώργο Αλεξανδρή για τη συμμετοχή του σχολείου στο 6ο  Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 08/04 στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας .

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.